DE KRACHT
VAN EEN MOEDER

Mijn verhaal begint op een moment waarop ik als vijf jarige getuige ben van zwaar huiselijk geweld.

Na het ontvluchten van dit geweld, op zoek naar een beter leven, komen mijn moeder, broers en zus  wederom terecht in een wereld van geweld, drugs en criminaliteit.

Het betere leven waarnaar we op zoek waren blijkt verder weg dan ooit. Een lange en zware tijd zal nog volgen.

Mijn personage staat dan ook vol van gebeurtenissen, die hun oorsprong hebben in mijn jeugd maar als een spiraal door mijn verdere leven lopen.

Op achtjarige leeftijd krijg ik te maken met een overdosis aan drugs, die mij wordt toegediend door iemand anders. Ik overleef dit incident, maar niet zonder enkele dagen in coma te hebben gelegen.

In dat zelfde jaar steel ik in vereniging met derden mijn eerste auto. Ik word opgepakt door een arrestatieteam. In de periode er na, ben ik getuige van een oorlog waarin mijn moeder leiding geeft aan een groep mannen, die strijdt tegen een motorbende genaamd de ‘Freedom Fighters’. Mijn leven verandert vanaf dat moment in sneltreinvaart in een spiraal van geweld en criminaliteit. Het grootste deel van jeugd breng ik door op straat.

Uiteindelijk keer ik op twintigjarige leeftijd, na een zwaar bewogen leven, de straat de rug toe. Om de mantelzorg voor mijn zieke moeder op mij te nemen.

Aan een periode van relatieve rust slaat het lot echter wederom toe, als ik op 31 jarige leeftijd onschuldig kom vast te zitten voor poging tot moord. Daarvan word ik uiteindelijk vrijgesproken.

Dit speelt zich af op het moment dat er bij mijn moeder longkanker werd geconstateerd en de kans op genezing klein lijkt.

punker met hanenkam DANI
in de wiettuin RICK
van links naar rechts: TONY, SANNY, RONNY, NOWEL, INGRID, LEIF, KRISTINA, EDDY